<
>

Wormuth reageert op ontslag: "Fledderus spreekt niet de waarheid"

De maandagochtend ontslagen FC Groningen-trainer Frank Wormuth heeft in een verklaring op social media gereageerd op het ontslag. De Duitse trainer kan zich niet vinden in de verklaring van technisch directeur Mark-Jan Fledderus. "Het ontbreekt aan een juist feitenrelaas. Tevens worden oorzaken en gevolgen niet conform de feitelijkheden weergeven."

“Voordat ik een contract bij FC Groningen tekende heb ik met Mark-Jan Fledderus en Wouter Gudde meerdere gesprekken gehad over de toenmalige situatie bij de club", begint Wormuth zijn verklaring. "Het werd mij al snel duidelijk dat het niet een makkelijke situatie was, maar dat het een eis was om die te veranderen."

Volgens voormalig trainer van Heracles Almelo stelt dat hij de rommelige situatie bij de club heeft geprobeerd op te lossen maar dat er niet naar hem werd geluisterd. "Sterker nog: de pijlen werden al vrij snel op mij gericht. In plaats van dat de niet gewenste situatie moest veranderen werd mij dagelijks verzocht om mij aan te passen aan die niet gewenste situatie."

Onveilige werksituatie
"Dat stond voor mijn gevoel haaks op datgene wat mij gevraagd was en waarvoor ik naar FC Groningen ben gekomen", gaat Wormuth verder. "Daardoor veranderden de spelregels, met alle gevolgen van dien. Ik voelde mij er helemaal niet prettig bij. Persoonlijk heb ik de dagelijkse werksituatie daardoor als zwaar en regelmatig als geestelijk onveilig ervaren."

Lees hier de volledige verklaring van Frank Wormuth: