<
>

Manchester United volgens bronnen woedend over de uitspraken van Ronaldo

Manchester United is woedend over de uitspraken van Cristiano Ronaldo over Erik ten Hag, dat hebben bronnen aan ESPN UK laten weten. De aanvaller vertelde in een interview met Piers Morgan geen respect voor Ten Hag te hebben.

De club is vooral niet blij met de timing van het interview. Vlak nadat Manchester United op het nippertje van Fulham won, kwam het interview naar buiten. Volgens de bronnen had de club graag de nadruk gehouden op de overwinning. In de blessuretijd van de wedstrijd maakte Alejandro Garnacho de 1-2 voor Manchester United.

Uitspraken Ronaldo

Manchester United is het niet eens met zijn uitspraken over de transferperiode. Ronaldo vertelde dat de club en Ten Hag hem in de zomer tot een vertrek wilden forceren, maar volgens de bronnen van ESPN was United op de hoogte gebracht dat Ronaldo zijn zaakwaarnemer bezig was met een transfer. Ook hebben ze bezwaar gemaakt tegen de bewering van Ronaldo dat hun trainingscomplex in Carrington niet is vernieuwd sinds de eerste periode dat hij voor de club speelde.

Onderhandeling

Bronnen dichtbij de club denken dat Ronaldo het interview heeft gedaan om een transfer af te dwingen. De speler en club zouden in onderhandeling zijn over een financiële regeling voor de resterende maanden van zijn contract, dat tot juni loopt. United staat sinds de zomer open om Ronaldo gratis te laten vertrekken, maar was terughoudend om in te stemmen met een uitbetaling. De bronnen hebben ESPN verteld dat United tijdens de transferperiode slechts één aanbieding vanuit Saoedi-Arabië heeft ontvangen, ondanks gemelde interesse van Chelsea, Bayern München, Napoli en Atlético Madrid.

Via de site heeft de club laten weten pas te reageren als de volledige feiten zijn vastgesteld. "Onze focus blijft op de voorbereiding van de tweede seizoenshelft en het voortzetten van het geloof en de saamhorigheid die wordt opgebouwd onder de spelers, trainer, staf en fans."