<
>

Ronaldo haalt uit: "Ik heb geen respect voor Ten Hag"

Cristiano Ronaldo heeft keihard uitgehaald naar zijn trainer Erik ten Hag en de clubleiding van Manchester United. In gesprek met de Engelse journalist Piers Morgan zegt de Portugees dat hij zich verraden voelt door mensen binnen de club.

“Ik heb geen respect voor hem omdat hij geen respect heeft voor mij. Als je geen respect hebt voor mij, dan zal ik ook nooit respect hebben voor jou”, aldus Ronaldo.

De 37-jarige aanvaller geeft in gesprek met Morgan aan het gevoel te hebben dat de clubleiding en Ten Hag hem liever kwijt dan rijk zijn. “'Niet alleen de trainer, maar nog twee of drie mensen rond de club. Ik voel me verraden. Sommige mensen willen me hier niet hebben. Niet alleen dit seizoen, maar vorig seizoen ook al.”

Niet alleen Ten Hag maar ook zijn voorgang Ralf Rangnick moet het ontgelden. "Sinds het vertrek van Sir Alex Ferguson is er geen progressie bij de club. Na het ontslag van Ole Gunnar Solskjaer haalden ze sportief directeur Ralf Rangnick binnen, wat niemand begreep. Dat verraste niet alleen mij, maar de hele wereld. Als je geen trainer bent, hoe word je dan de baas van Manchester United? Ik had zelfs nog nooit van hem gehoord. De club heeft jaren stilgestaan. Ik had veel meer veranderingen verwacht. Ik zie nog steeds dingen die ik zag toen ik 21, 22, 23 was. Dat verraste mij heel erg", aldus Ronaldo.

Zonder Ronaldo won United zondag met 2-1 bij Fulham.