<
>

Karsdorp mikpunt van spot op persconferentie Mourinho

Pro Shots

AS Roma-trainer José Mourinho heeft geen spaan heel gelaten van het optreden van Rick Karsdorp in het uitduel met Sassuolo. Zonder de Nederlander bij naam te noemen brandde hij de rechtsback helemaal af ten overstaan van de Italiaanse pers. Mourinho voelde zich 'verraden' door de speler in kwestie, die hij 'onprofessioneel' noemde.

Karsdorp kwam als invaller in het veld tegen Sassuolo. "Het spijt me, want de teamprestatie werd teniet gedaan door de houding van een onprofessionele speler. Hij heeft iedereen verraden. Ik voel mij verraden door een van mijn spelers. Wie dat is? Dat ga ik niet zeggen. In januari moet hij op zoek naar een andere club", zei Mourinho onomwonden. In de ogen van de trainer deed Karsdorp te weining om het tegendoelpunt van Andrea Pinamonti te voorkomen. De wedstrijd eindigde zo in een 1-1 gelijkspel.

"Een fout hoort bij het spel, de onprofessionele en incorrecte houding met zijn teamgenoten, het spijt me. Ik heb zijn naam al genoemd in de kleedkamer en dat doe ik niet vaak. Na de wedstrijden praat ik niet vaak met het team. Er stonden zestien spelers op het veld, de houding van vijftien spelers was goed. Van eentje niet en dat ik heb gezegd."