<
>

Wijnaldum kijkt uit naar nieuwe periode Oranje: "Blij dat Koeman komt"

Na buitenlandse avonturen bij Newcastle United, Liverpool en Paris Saint-Germain streek Georginio Wijnaldum deze zomer neer in Rome voor een verhuurperiode bij AS Roma. In Italië brak hij binnen mum van tijd zijn scheenbeen, waardoor hij al enige tijd uit de roulatie is. Wijnaldum revalideert in Nederland en reist niet met Oranje af naar het WK. De oud-aanvoerder van Nederland kon de laatste tijd toen hij fit was ook al niet rekenen op een plek in de selectie van Louis van Gaal. "Natuurlijk had ik wel wat meer krediet verwacht", vertelt Wijnaldum over die situatie.

Na het WK neemt Ronald Koeman het stokje over van bondscoach Van Gaal. Een wisseling die voor Wijnaldum goed kan uitpakken. "Ik ben wel blij dat Koeman komt. Met Koeman heb ik een hele goede band. Het is niet zo dat ik Van Gaal niet mag", aldus de middenvelder. "Ik heb denk ook goede momenten meegemaakt met Van Gaal."

Wijnaldum was voor een lange periode een vaste waarde in Oranje. Tussen 2020 en 2021 was hij de aanvoerder van het Nederlands elftal. Hij speelde in totaal 86 interlands en scoorde daarin 26 keer. Daarnaast gaf hij ook nog negen assists.

De hele aflevering van Mirror Talk met Georginio Wijnaldum is dinsdag om kwart over 6 te zien op ESPN.