<
>

Luuk de Jong over weerzien met Sevilla: "Dit is een prachtig affiche"

ANP

Luuk de Jong keek vanmiddag met net een beetje meer interesse naar de loting voor de tussenronde van de Europa League. De spits van PSV kon met de Eindhovenaren geloot worden tegen zijn oude clubs Barcelona en Sevilla. Laatstgenoemde werd ook daadwerkelijk aan PSV gekoppeld waardoor De Jong een weerzien wacht met de club die hij in 2020 de Europa League bezorgde: "Voor mij persoonlijk is dit een schitterende loting."

Kansrijk
Op de clubwebsite van PSV vertelt De Jong dat hij blij is om straks in februari weer de mensen bij zijn vorige werkgever te zien: "Natuurlijk volg ik Sevilla nog. De club zit niet in de beste fase, maar dat zegt niets over de wedstrijden die we over een aantal maanden moeten spelen. Februari is nog ver weg. Het gaan voor mij in ieder geval twee bijzondere wedstrijden worden. Ik heb er erg veel zin in.”

De Jong denkt dat PSV goede kans maakt tegen de club die momenteel slecht draait in de Spaanse competitie: "We hebben dit seizoen al meerdere topwedstrijden gewonnen. Tegen AS Monaco, Feyenoord, Arsenal en gisteren tegen Ajax kun je zien waartoe ons team in staat is. Het zal belangrijk worden om onszelf in Sevilla in een goede uitgangspositie te manoeuvreren voor de return in het Philips Stadion.”

Het tweeluik tussen Sevilla en PSV zie in februari LIVE op ESPN 2.