<
>

Hoofdrol Bale in sensationele MLS-finale

Los Angeles FC heeft voor het eerst de titel veroverd in de MLS. In de finale rekende het team van trainer Steve Cherundolo na strafschoppen (3-0) af met Philadelphia Union. Die penaltyreeks was nodig, omdat de stand na verlenging gelijk was: 3-3. Gareth Bale had een belangrijk aandeel in de zege.

Middenvelder Kellyn Acosta opende na een klein half uur spelen de score voor Los Angeles. De Hongaar Dániel Gazdag maakte in de 59e minuut gelijk. Toen Jesús Murillo Los Angeles in de 83e minuut weer op voorsprong zette, leek de titel voor die club aanstaande. Jack Elliott antwoordde vrijwel direct (2-2), waarna een verlenging noodzakelijk was.

LAFC, waar Giorgio Chiellini de gehele wedstrijd op de bank zat, raakte in de tweede helft van de verlenging doelman Maxime Crépeau kwijt. De Canadees kreeg een rode kaart en liep bovendien een zware blessure op. Met een man meer, nam Philadelphia Union via Elliott weer de leiding (2-3). Invaller Bale kopte kort voor tijd alsnog de 3-3 binnen, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Philadelphia Union benutte geen enkele strafschop.