<
>

Barcelona neemt groots afscheid van clubicoon Piqué

Photo by Bagu Blanco / PRESSIN

Clubicoon Gerard Piqué heeft op zaterdagavond afscheid genomen van FC Barcelona in de competitiewedstrijd tegen UD Almería. De 35-jarige verdediger uit Catalonië verraste eerder deze week met het nieuws dat hij stopt met voetballen. Pique moet het dit seizoen doen met een reserverol, maar trainer Xavi gunde hem een basisplaats en de aanvoerdersband tegen Almería.

Dat gebeurde op prachtige wijze. Vooraf aan de wedstrijd kwamen alle spelers van Barcelona met zijn naam op het shirt het veld op, terwijl de vedette zelf zijn kinderen mee het veld op mocht nemen. Daar werd hij gehuldigd voor de wedstrijd. Daarna ging de focus om en toonde Piqué zich weer een ouderwetse leider. De Catalanen kregen namelijk al vroeg een penalty, die de aanvoerder mocht nemen, maar hij weigerde en liet het over aan ploeggenoot Robert Lewandowski. Die miste overigens wel.

Barcelona scoorde uiteindelijk nog wel, Ousmane Dembélé en Frenkie de Jong zorgden voor de 1-0 en 2-0. Piqué kreeg in de 84ste minuut een publiekswissel. De verdediger ging onder luid applaus en een staande ovatie naar de kant.