<
>

PSV zag het Noorderlicht en hoopt donderdag op nog een "groot wonder"

PSV werkt ontspannen toe naar het laatste groepsduel in de Europa League donderdagavond in het Noorse Bodø. Door de prachtige overwinning vorige week tegen Arsenal en FK Bodø/Glimt dat verrassend punten tegen het nietige FC Zürich verspeelde, is het allesbehalve een do or die-wedstrijd in Noorwegen. Bij puntenverlies van de Londenaren kan PSV nog groepshoofd worden en de tussenronde ontlopen, maar Ruud van Nistelrooij rekent zich niet rijk: “Dat zou een heel groot wonder zijn.”

Het komt Van Nistelrooij niet slecht uit dat de wedstrijd donderdag niet op het scherpst van de snede gespeeld hoeft te worden. Ibrahim Sangaré, Mauro Júnior en Jarrad Branthwaite ontbreken door ziekte en Philipp Max en Boy Waterman zijn nog niet fit.

Noorderlicht
Zij missen naast het laatste groepsduel van PSV ook een mooie trip naar het zeer noordelijk gelegen Bodø. En dan heb je – zeker in deze periode – kans om één van de natuurlijke wereldwonderen te zien: het noorderlicht. De PSV-selectie had voordat ze mediaverplichtingen en de geplande training hadden, dat geluk. Spelers deelden prachtige plaatjes van dit tafereel en ook Van Nistelrooij was enthousiast: “Vanuit het hotel was het schitterend om te zien en dat hebben we met zijn alle vastgelegd. Het was de eerste keer voor mij: indrukwekkend.”

Zondag staat voor PSV in de Eredivisie veel meer op het spel: dan wacht in de Johan Cruijff ArenA koploper Ajax. Van Nistelrooij wil niet nu al op de topper van zondag vooruitlopen: “We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Ik denk dat het duel met FK Bodø/Glimt zich niet verhoudt tot de topper zondag in Amsterdam. Natuurlijk kijken we wel naar spelers die wat klachten hebben, om hen nu niet in te zetten. Ook kunnen we rekening houden met jongens die heel veel gespeeld hebben, doordat we niet meer moeten is daar nu de mogelijkheid voor.”

Topper tegen Ajax zondag
Meereizende supporters hopen op een mooie trip, maar een overwinning tegen Ajax is voor hen veel meer waard dan een mooi resultaat in Noorwegen. Van Nistelrooij: “Wij moeten gewoon doorgaan waarmee we bezig zijn. Je gaat niet zomaar de boel even laten lopen: we moeten onze vorm als team vasthouden en we spelen toch ook gewoon nog ergens om.” De Eindhovenaren moeten zo’n mooi resultaat overigens zien te behalen op een scheef veld.

FK Bodø/Glimt – PSV zie je donderdagavond 21:00 uur LIVE op ESPN 2.