<
>

Jansen waakt voor onderschatting: "In Nederland oordelen we snel over een walk-over"

AZ verzekerde zich vorige week met een moeizame zege op FC Vaduz (1-2) van Europese overwintering. Alleen bij een nederlaag donderdagavond tegen SC Dnipro-1 kunnen de Alkmaarders de status van groepswinnaar nog door de vingers laten glippen.

Pascal Jansen onderschat de Oekraïners niet. "We zijn vanaf de eerste speelronde al groepshoofd. En dat moet ook zo blijven. Maar Dnipro is echt wel een behoorlijke ploeg. We zijn in Nederland vrij snel om altijd te oordelen dat het een walk-over is. Dat heb ik ook gehoord toen we de loting voorbij zagen komen. Maar het is echt een volwassen ploeg die we moeten respecteren", aldus de trainer van AZ.

De zege op Vaduz was broodnodig voor AZ, na een mindere periode van drie nederlagen op rij. Jansen op de persconferentie daags voor het duel met Dnipro: "Een seizoen brengt altijd fases met zich mee. Op het moment dat je in een fase zit waarin het niet zo makkelijk loopt, is het gewoon zaak dat je zo min mogelijk schade oploopt. Het was enorm belangrijk dat het duel bij Vaduz gewonnen werd."

Vertrouwen
Ook Jens Odgaard ziet in Dnipro "een sterk team". De aanvaller van AZ weet over welke kwaliteiten de koploper in de Oekraïense competitie beschikt. "Ze staan goed tussen de linies, zijn een volwassen ploeg. Dnipro zal hier vol vertrouwen naartoe komen. Ik verwacht dan ook een lastige wedstrijd." AZ won deze Europese campagne eerder met 0-1 van Dnipro.

De nummer twee van elke poule in de Conference League is veroordeeld tot een tussenronde en dus een mogelijke confrontatie met een op papier lastige tegenstander uit de Europa League.

AZ - Dnipro-1 zie je donderdagavond vanaf 18:45 uur LIVE op ESPN