<
>

PSV: Geen Sangaré, Vertessen terug voor laatste EL-duel

ANP

PSV moet het in de laatste groepswedstrijd van de Europa League uit tegen FK Bodø/Glimt stellen zonder een aantal ervaren krachten. Zo ontbreken Mauro Junior, Philipp Max en Jarrad Branthwaite. Woensdag werd daarnaast bekend dat Ibrahim Sangaré ook niet afreist naar Noorwegen, de Ivoriaan is ziek. Ruud van Nistelrooij kiest ervoor om als vervanging de talenten Jenson Seelt (19), Mathijs Tielemans (20) en Emmanuel van de Blaak (17) mee te nemen.

Terugkeer
Tegenover de afwezigheid van enkele A-krachten staat de terugkeer van spits Yorbe Vertessen in de selectie. De aanvaller raakte in oktober geblesseerd in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (0-1). De keuzes in de aanval nemen zodoende verder toe voor Van Nistelrooij, die twee weken geleden Luuk de Jong en Noni Madueke weer mocht verwelkomen na hun blessures.

Belangen
PSV wist zich door de knappe overwinning op Arsenal vorige week al te verzekeren van overwintering in de Europa League. In theorie is daarnaast een eerste plaats ook nog steeds mogelijk, al hebben de Eindhovenaren dat niet meer in eigen hand. Als er gewonnen wordt van Bodø/Glimt moet PSV namelijk ook nog hopen op averij van Arsenal. Zij spelen in eigen huis tegen FC Zürich, dat net zoals Bodø/Glimt nog in de race is voor Conference League voetbal. Daarvoor hebben de Zwitsers wel een resultaat nodig in Londen.