<
>

Schreuder: ''Brobbey heeft fysieke klachten''

Pro Shots

Ajax-trainer Alfred Schreuder zei tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tussen Rangers en Ajax dat hij nog niet weet of hij dinsdagavond beroep kan doen op Brian Brobbey. "Hij heeft fysieke klachten", zei de coach. "We moeten kijken hoe hij zich dinsdag voelt. Daarna beslissen we." Ajax speelt dinsdag de afsluitende groepswedstrijd in de Champions League tegen Rangers FC.

De 20-jarige Brobbey maakte de afgelopen weken een goede indruk als spits bij Ajax. Zijn lichaam is echter niet zo sterk als het soms lijkt. Brobbey is nog steeds niet in staat om een hele wedstrijd te spelen. Ook daarom verloor hij dit seizoen even zijn basisplaats aan Mohammed Kudus.

Terugkeer Calvin Bassey
Ook verdediger Calvin Bassey schoof aan bij de persconferentie. De 22-jarige Nigeriaan keert dinsdagavond terug bij de club waarmee hij vorig seizoen de finale van de Europa League haalde. De verdediger kijkt met plezier terug op zijn tijd in Schotland, en heeft met name goede herinneringen aan trainer Giovanni van Bronckhorst. "Hij is heel belangrijk geweest voor mijn carrière", aldus Bassey. "Hij heeft me- een hoop geleerd, en het vertrouwen gegeven in het begin van mijn carrière."

Ajax mag met vier doelpunten verschil verliezen van Rangers FC om toch als derde in de poule te eindigen. Die klassering geeft recht op deelname aan een extra kwalificatieronde voor een plaats in de achtste finales van de Europa League, het tweede toernooi van de UEFA. Met het oog op de topper van zondag tegen PSV wil Schreuder niet al te veel risico met Brobbey nemen.