<
>

Álvarez over afgeketste transfer: ''Ik baal er erg van''

Op woensdag 31 augustus, een paar uur voor het sluiten van de Nederlandse transfermarkt, meldt Chelsea zich bij Ajax. De club uit Londen heeft maar liefst 50 miljoen euro over voor de Mexicaan Edson Álvarez. Ajax, dat na het verlies van sterkhouders als Antony en Lisandro Martinez niet nog meer spelers wil verkopen, weigert het bod. Álvarez moet blijven. De Mexicaanse middenvelder doet nu voor het eerst zijn verhaal over de afgeketste transfer. Het zit hem nog altijd niet lekker.

''Er was natuurlijk interesse van Chelsea. Niemand had verwacht dat het nog een bod zou uitbrengen", vertelt de Mexicaan. "Het was een lastige situatie. Ajax kon echt geen kant op. Het kon niks meer doen. Het had verder geen speler op mijn positie." De 25-jarige international sloeg vervolgens, in samenspraak met de club, een training over.

''Ik heb natuurlijk gevochten tot zover ik kon. Ik wilde dat ook weer niet teveel doen. Want ik ken de verantwoordelijkheid die ik binnen de club heb. Maar ja, uiteindelijk ben je je ervan bewust dat alles verandert. Een betere competitie, een beter leven voor jezelf en voor je familie. Want daar gaat het uiteindelijk om. Ik heb voor mezelf altijd bedacht dat ik hier ben vanwege mijn liefde voor het voetbal, Maar ook voor mijn familie. Dat zij het goed maken, dat ik kan zorgen voor mijn kinderen en mijn ouders. Dus ja… Aan de andere kant motiveert het mij enorm, dat clubs van die grootte mijn wedstrijden, mijn acties in de gaten houden. Ik baal er erg van, maar ik ben ervan overtuigd dat er vroeg of laat een grote club komt voor mij.''

Álvarez ligt nog vast tot de zomer van 2025 en heeft de topclubs, volgens de geruchten, voor het uitkiezen. Cheslea lijkt nog altijd gecharmeerd van de middenvelder en FC Barcelona ziet in hem de perfecte opvolger van Sergio Busquets.