<
>

Van Nistelrooij over sentiment PSV: "Zondag kon ik er niks van, gisteren werd ik toegezongen"

Ruud van Nistelrooij heeft vanwege de wisselvalligheid van PSV te maken met hoge pieken en diepe dalen. Dat zegt de trainer een dag na de fraaie zege op Arsenal (2-0). "Het sentiment is alles of niks."

"Het is ook goed zo, want zo wordt sport beleefd. Zit je in dit vak, dan moet je het wel wat stabieler beleven", vertelt de trainer van PSV. Zondag komt N.E.C. op bezoek en PSV is gewaarschuwd, want na een goede fase verloren de Eindhovenaren op bezoek bij FC Groningen het laatste duel in de competitie (4-2).Van Nistelrooij is het dan ook eens met de suggestie dat N.E.C. ook geen 'appeltje eitje' wordt. "Dat klopt", zegt hij. "Maar het gaat om ons. Kunnen we dit niveau om te drie dagen halen? Wij weten nu welk niveau we kunnen halen als de scherpte er is, als de agressiviteit en noodzaak voelbaar is."

Stabieler beleven
Van Nistelrooij ziet dat de media vaak zeer positief of zeer negatief zijn over zijn ploeg. Zelf gaat hij niet mee in die stemming. "Je moet het wat stabieler beleven. Zondag kon ik er niks van en gisteren werd ik toegezongen toen ik naar m'n auto liep. Van mij hoeft het allebei niet."

Opbouwen Luuk de Jong
Gisteren speelde Luuk de Jong een helft tegen Arsenal en de verwachting is dat hij zondag misschien wel meer speelminuten krijgt. Van Nistelrooij: "We gaan kijken hoe we dat kunnen opbouwen. Er rest nog twee weken, met vier duels te gaan. We willen hem richting de negentig minuten brengen."

PSV - N.E.C. is zondag om 14:30 uur live te zien op ESPN3.