<
>

PSV zonder uitfans tegen Bodø/Glimt

Pro Shots

PSV mag van de UEFA geen supporters meenemen naar Noorwegen voor het mogelijk beslissende laatste groepsduel met Bodø/Glimt in de Europa League. De club uit Eindhoven is gestraft voor wangedrag van fans vorige week bij Arsenal (1-0). PSV moet ook een boete betalen van 40.000 euro en met Arsenal overleggen over het vergoeden van de schade.

Volgens de Europese voetbalbond hebben fans uit Eindhoven in Engeland voorwerpen gegooid en vernielingen aangericht. Daarom moet PSV binnen dertig dagen contact opnemen met Arsenal over een schadevergoeding voor bijvoorbeeld de beschadigde stadionstoelen.

PSV is nog in overleg met de UEFA met daarbij als belangrijkste vraag of de straf naar een later moment kan worden verplaatst, in plaats van bij het duel van volgende week. "Het is nu heel kort dag, mensen hebben al hun reis geboekt. We zijn nog in afwachting van het antwoord van de UEFA", laat een woordvoerster weten. Dat zou dan wel betekenen dat PSV het in het eerste Europese uitduel na de winter zonder eigen publiek moet doen.

PSV speelt donderdag thuis tegen Arsenal, dat met 12 punten al zeker is van de volgende ronde van de Europa League. PSV staat met nog twee duels te gaan op 7 punten, het Noorse Bodø/Glimt heeft er 4.

PSV - Arsenal is donderdag om 18:45 uur live te zien op ESPN 2.