<
>

AZ voelt druk toenemen voor cruciaal duel met FC Vaduz

AZ kan zichzelf donderdag een grote dienst bewijzen als er gewonnen wordt van het nietige FC Vaduz, de nummer negen van de tweede Zwitserse divisie. Bij winst is AZ zeker van overwintering in de Conference League. In Alkmaar werd de ploeg uit Liechtenstein met 4-1 verslagen, maar door de huidige vorm van AZ is een nieuwe grote zege allerminst een vanzelfsprekendheid.

AZ verloor namelijk, de nederlaag in de Conference League tegen Apollon (1-0) meegerekend, drie keer op een rij. Van een crisis is geen sprake, verzekert aanvoerder Jordy Clasie. "Dat is AZ-onwaardig", zegt Clasie over de verliespartijen van afgelopen weken. "Iedereen is volwassen en wijs genoeg. Je probeert met name tijdens de wedstrijd probeer je het team te helpen en dat is ook waarom ik mezelf daar verantwoordelijk voor voel."

Clasie is één van de spelers in de selectie van trainer Pascal Jansen die al het nodige heeft meegemaakt. De aanwezigheid van dit soort spelers draagt bij aan een sfeer waarin alles tegen elkaar gezegd kan worden. Zeker na de teleurstellende nederlaag tegen Excelsior van afgelopen weekend, legt Jansen uit. "We hebben een klimaat gecreëerd dat we gewoon man en paard noemen. Dat wordt gewoon in besloten kring besproken. De situaties die ons dna aantasten, daar wordt dan ook stevig over gesproken."

Die gesprekken moeten er uitendelijk toe leiden dat AZ weer gaat zegevieren. Te beginnen donderdag in het Rheinpark Stadion. "We hebben overwintering binnen handbereik. Dat is wat we willen. Het wisselen van spelers voor de tegenstanders die komen gaan is geen thema. Morgen (vandaag,red.) is het allerbelangrijkste. Daarna kijken we hoe we uit deze wedstrijd komen en dan is de volgende aan de beurt", aldus Jansen.

AZ kan zich verzekeren van groepswinst als het zelf wint op bezoek bij Vaduz en Dnipro-1 punten laat liggen in het thuisduel met Apollon.

FC Vaduz - AZ zie je donderdag LIVE vanaf 18.45 uur op ESPN.