<
>

Nederlandse media: 'Nederlaag Ajax roept vraagtekens op'

Na een klinkende nederlaag in de eigen Johan Cruijff Arena tegen Liverpool (0-3) rest Ajax niets anders dan een Europa League-plek afdwingen in het laatste groepsduel van de Champions League met Rangers. De zeperd tegen Liverpool liet opnieuw zien dat Ajax dit seizoen een maatje te klein is voor het hoogste podium in Europa, luidt de algemene conclusie van de ochtendkranten.

De Telegraaf zag Ajax goed beginnen aan het duel met de verliezend Champions League-finalist van vorig seizoen. “Het elftal van Alfred Schreuder legde een uitstekend eerste half uur op de mat, had via Steven Berghuis en Dusan Tadic de leiding moeten nemen, maar miste en kreeg de gepeperde rekening gepresenteerd (0-3). Het spel voor rust leek voor Schreuder de bevestiging dat zijn elftal op de goede weg is, maar de nieuwe ineenstorting – na Napoli-thuis (1-6) – roept ook de nodige vraagtekens op”, concludeert De Telegraaf.

Ajax is dit seizoen een figurant in de Champions League geworden, constateert De Volkskrant. “Om een kansje te maken tegen Liverpool, had Ajax de basisregel van voetbal op topniveau dienen te eerbiedigen: scoren uit de weinige kansen. Dat gebeurde niet, en dus verloor Ajax opnieuw dik, als bijna vaste prik van de laatste tijd.”

Het Algemeen Dagblad zag dat Liverpool in een zeer kort tijdsbestek de pijnpunten van Ajax blootlegde. “De ambitieuze stuntclub van de voorbije jaren maakt een pas op de plaats in de koningsklasse nadat ook Liverpool de wankele defensie in tien minuten omver blies in de Johan Cruijff Arena: 0-3."

Het Parool deelt een ferm oordeel over de campagne van de Amsterdammers dit seizoen in de Champions League. Liverpool gaf een lesje effectiviteit volgens de stadskrant. “Tegen Liverpool werd woensdagavond opnieuw pijnlijk duidelijk dat Ajax dit seizoen niets te zoeken heeft in de Champions League, hoewel de Amsterdammers aanvankelijk feller van zich afbeten dan in de drie voorgaande pouleduels.”