<
>

Feyenoord heeft Europese overwintering voor het grijpen: "Ons grootste doel morgen"

Feyenoord kan zich donderdagavond op bezoek bij Sturm Graz verzekeren van overwintering in Europa. Dan moet er in het vijfde duel van de groepsfase van de Europa League gewonnen worden van de Oostenrijkers.

Arne Slot schoof daags voor het uitduel met Sturm samen met verdediger Gernot Trauner aan voor een persconferentie. Of er onderweg naar het Alpenland al een rekensommetje is gemaakt? Volgens Slot niet.

"Want zo ingewikkeld is het niet. Als wij een keer winnen met ons doelsaldo, dan is de kans heel groot dat je in ieder geval overwintert. Dat is nog geen zekerheid dat het op Europa League-niveau gebeurd. Maar we weten in ieder geval dat we er met twee nederlagen niet meer zullen zijn", aldus de trainer van Feyenoord, die over een fitte selectie beschikt.

"Je streeft altijd het hoogst mogelijke na. In 2014 overwinterde Feyenoord voor het laatst in de Europa League. Het zou fantastisch zijn als we dat voor elkaar kunnen krijgen in een seizoen als deze. Daar is de nieuwe groep ook ontzettend op gebrand."

Trauner terug in Oostenrijk
Trauner keert met Feyenoord voor even terug op het groene gras van de Oostenrijkse voetbalvelden. De 30-jarige verdediger speelde met zijn oude clubs SV Ried en Lask Linz al de nodige duels met Sturm. "Het voelt als thuiskomen en ik kijk er naar uit", laat Trauner weten. "Vrienden en familie komen ook kijken, maar het belangrijkste is dat we morgen winnen. Dat is hier niet makkelijk."

Ook Trauner weet dat er veel op het spel staat. "Het einde van de groepsfase is nu in zicht. We staan er goed voor met de eerste plaats. We hebben veel doelpunten gemaakt, dat kan goed van pas komen. We weten dat als we morgen winnen, we overwinteren in Europa. Dat is ons grootste doel voor morgen. DIe kans moeten we pakken."

Sturm Graz - Feyenoord zie je donderdagavond om 21:00 uur LIVE op ESPN2.