<
>

Ryan Thomas keert terug bij oude liefde PEC Zwolle

Pro Shots

Ryan Thomas is terug op het oude nest. De 27-jarige middenvelder keert transfervrij terug bij PEC Zwolle en tekent een contract tot het einde van het seizoen met een optie voor een langer verblijf.

In 2018 maakte Thomas de overstap naar PSV waar hij in drie en een half jaar tot 48 wedstrijden kwam. Hij werd in zijn tijd in Eindhoven geteisterd door blessures, maar inmiddels is de middenvelder hersteld van een knieblessure. Thomas kan dus weer in actie komen voor Zwolle. "Bij PEC Zwolle heb ik de mooiste dag uit mijn voetballoopbaan beleefd, maar niet alleen dat. Aan deze club heb ik veel te danken. Zij gaven mij bijna tien jaar geleden de kans om in Europa profvoetbal te spelen. Zwolle voelt voor mij en mijn gezin dan ook als thuis. Na ook een hele mooie periode in Eindhoven met ups en downs voel ik me sterker dan ooit en heb ik heel veel zin om weer te voetballen", vertelt de middenvelder op de clubwebsite.

Thomas kwam in zijn eerdere periode bij PEC tot 143 wedstrijden. Daarin was de middenvelder goed voor twaalf doelpunten en 22 assists.