<
>

MVV-spits Kostons: "Gek dat we met PEC strijden om tweede plek"

MVV Maastricht gaat vrijdagavond als de verrassende nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie op bezoek bij nummer twee PEC Zwolle. Supporters hebben weer geloof in de club uit Maastricht door de sterkste start van MVV in zes jaar tijd. Met trainer Maurice Verberne en spits Koen Kostons als belangrijke pionnen in dit succes.

Kostons verliet MVV halverwege vorig jaar voor het Zweedse Dalkurd FF. "Dat was een grote stap buiten mijn comfortzone. Het is voor mijn persoonlijke ontwikkeling een enorme stap vooruit geweest", aldus Kostons. Bij vertrek uit Maastricht was de 23-jarige nog een nummer tien, maar werd in Zweden vooral als spits gebruikt. En met succes, gezien zijn twaalf goals in 22 wedstrijden, maar "het rommelde binnen de club, dus wilde ik terug". Bij terugkomst in Maastricht ook met verve invult. "Ik denk dat ik nog nooit zo vroeg in het seizoen zo productief ben geweest", doelt Kostons op zijn vijf doelpunten en zes assists in twaalf wedstrijden.

Behalve een andere positie, ziet de aanvaller meer veranderingen bij de club: "Er is natuurlijk een trainerswissel geweest. De coach is 'one of us'. Verdere veranderingen zijn de spelers, professionaliteit in de begeleiding en faciliteiten die eerst niet aanwezig waren." Dat Kostons bij MVV nu een topper gaat spelen is wennen voor de aanvaller: "Het voelt een beetje raar om te zeggen dat je tegen een club als PEC gaat strijden om de tweede plek. Natuurlijk op papier geen concurrent voor ons, maar op dit moment wel. Dat is de realiteit", aldus de topscorer van MVV.

Hoofdcoach Verberne nam eerder bij Roda JC tijdelijk het roer over, maar zonder succes: "Eind vorig jaar heb ik het hier in Maastricht overgenomen en toen heb ik geprobeerd een team te creëren die voor elkaar door het vuur wil gaan", begint de succescoach zijn verhaal: "Bij Roda JC legde ik de druk op het presteren. Nu ligt de nadruk meer op ontwikkeling", zegt Verberne.

De aanpak van Verberne in Maastricht leverde tot nog toe al 24 punten op in twaalf duels. Goed voor de derde plaats op de ranglijst. Bij winst in Zwolle wipt MVV zelfs over PEC naar de tweede plek. Met de laagste spelersbegroting van de competitie zou dat een zeer knappe prestatie zijn.

PEC Zwolle - MVV Maastricht is vrijdagavond vanaf 20.00 uur live te zien op ESPN2