<
>

Schreuder houdt hoop op overwintering in Champions League: "Moeten met twee goals verschil winnen"

Ajax staat in groep A van de Champions League zes punten achter de nummer twee Liverpool. Er zijn nog slechts twee duels te gaan in de poulefase, waaronder morgen tegen datzelfde Liverpool, maar toch is overwintering nog niet uit het hoofd gezet door Alfred Schreuder. "Nee, je bent niet kansloos. Je moet morgen winnen met twee goals verschil. Het enige wat we willen en wat we moeten, is uitstralen dat we het geloof hebben dat het kan", vertelt de trainer van Ajax dinsdagmiddag tijdens de persconferentie in aanloop naar de ontmoeting met de Engelse club.

Het belooft een hels karwei te worden in de eigen Johan Cruijff ArenA. Op Anfield lukte het de Amsterdammers namelijk nauwelijks om aan voetballen toe te komen tegen het Liverpool van Jürgen Klopp. "Tuurlijk weten we dat Liverpool een uitstekend team is en een grote club. We willen dingen in balbezit beter doen dan dat we daar hebben laten zien, maar ook bij balverlies zullen we het beter moeten doen."

Schreuder kan in ieder geval weer beschikken over Devyne Rensch, Kenneth Taylor en Edson Alvarez. Zij zijn alle drie weer fit genoeg om in actie te komen tegen Liverpool.

Liverpool niet in bloedvorm
De Engelse opponent mist in ieder geval Thiago. De Spanjaard was een plaag in de eerste confrontatie op Anfield, maar is niet op tijd fit voor woensdagavond. Afgelopen weekend verloor Liverpool zonder de spelverdeler in de Premier League van hekkensluiter Nottingham Forrest. Het is sowieso nog niet het seizoen van The Reds, want ze staan op een teleurstellende achtste plaats in Engeland. Schreuder wil echter niets weten van de mindere vorm van de aanstaande tegenstander. "We hebben de wedstrijd natuurlijk gezien tegen Nottingham Forrest. De wedstrijd van die week ervoor heb je denk ik ook gezien. Toen wonnen ze van Manchester City. Dat is ook niet de kleinste club. Ze konden ook gewoon met 1-6 van Nottingham Forrest winnen. Dan staat er geen gekke uitslag op het bord. Alleen dat gebeurde niet. Volgens mij is de Premier League ook een wat betere competitie dan de Eredivisie."

Brobbey bewijst zich
Het is dit seizoen al vaker over de spitsenpositie gegaan bij Ajax. Dan stond Brian Brobbey in de spits, en dan weer Mohammed Kudus. De laatste twee wedstrijden mocht Brobbey starten en hij noteerde goede cijfers. Hij scoorde zowel tegen Excelsior als tegen RKC Waalwijk twee keer. Schreuder is niet verrast door de goede vorm van Brobbey. "Ajax heeft hem niet voor niets gekocht. Ajax weet precies wat ze binnen hebben gehaald en daar zijn we met zijn allen heel tevreden over. We wisten ook dat hij tijd nodig had. Die tijd geven we hem ook en we laten ons niet opjagen."

In de laatste Champions League-wedstrijd, uit bij Napoli, startte Kudus in de spits. Brobbey kwam pas in de 65e minuut in het veld. Na de wedstrijd gaf de spits aan dat hij dat aan de late kant vond. Schreuder begrijpt de reactie van de spits. "Brobbey zegt gewoon wat hij denkt. Dat is ook prima. Hij is zichzelf en dat is mooi om te zien", aldus de trainer.

Haller op trainingsveld bij Ajax
Vandaag verscheen er ook een opvallend gezicht op het trainingsveld van Ajax. Sébastien Haller werkte namelijk een training af in Amsterdam. De oud-spits van Ajax, die afgelopen zomer naar Borussia Dortmund vertrok, werkt aan zijn herstel nadat er aan het begin van het seizoen bij hem een tumor werd ontdekt. "Hij heeft aan ons gevraagd of hij kon komen trainen, omdat hij hier aan het revalideren was. Dan is het natuurlijk prachtig dat hij er even kan zijn. Hij heeft op een ander veld kunnen trainen aan zijn herstel", vertelde Schreuder.