<
>

AZ-sterkhouders Reijnders en Beukema: "Twee brave jochies"

Pro Shots

Het gaat hard met Tijjani Reijnders en Sam Beukema bij AZ. Waar de twee vorig seizoen nog vaak naast elkaar op de bank zaten, misten beiden dit seizoen nog geen minuut in de Eredivisie. Zo ontpopt Beukema zich als een rots in de branding, terwijl Reijnders door de pers het Nederlands elftal ingeschreven wordt. Al sinds de jeugd bij FC Twente hebben de "twee brave jochies" al een goede band.

Vorig seizoen kwam Beukema over van Go Ahead Eagles en werden de twee vrienden herenigd. Helaas niet samen in het veld, maar op de bank. Reijnders over het mindere vorige seizoen: "We hebben het er vaak over gehad. maar bleven elkaar motiveren. We moesten doorgaan, want onze kansen komen nog wel", weet Reijnders nog goed. Beukema vult aan: "We zaten vorig jaar in hetzelfde schuitje. Uiteindelijk is het geduld uitbetaald", doelt hij op de vele minuten dit seizoen.

Van samen naar een training in de jeugd bij FC Twente, naar sterkhouders bij AZ. Er lijkt veel veranderd, maar de twee zeggen nog altijd dezelfde persoonlijkheid te hebben. Met een brede grijns op zijn gezicht weet Reijnders wel iets te melden dat anders is aan Beukema: "Zijn kapsel is veranderd. Hij was eerst een Justin Bieber look-a-like", aldus de goedlachse middenvelder. Beukema weet de haardracht van zijn ploeggenoot ook nog goed: "Hij had zo'n kokosnootkapsel. Ook zo braaf", aldus de verdediger.

Zondag gaan de twee vrienden met AZ op bezoek bij Excelsior. De wedstrijd is vanaf 12:15 uur live te volgen op ESPN 2.