<
>

Lauritsen redt Sparta tegen OFC, VVV met schrik vrij in Dongen

Pro Shots

Na De Treffers en Kozakken Boys op dinsdag, waren ook de amateurs van VV Dongen dichtbij een bekerstunt. De ploeg, normaal gesproken uitkomend in de Derde Divisie Zondag, stonden thuis lange tijd met 1-0 voor tegen VVV-Venlo. Maar in het laatste kwartier wist VVV de achterstand door doelpunten van Thijme Verheijen en Sven Braken nog om te buigen in een 1-2 overwinning.

Ook OFC Oostzaan leek lange tijd op weg naar een stunt. Tegen Sparta Rotterdam kwam de hekkensluiter uit de Tweede Divisie al na drie minuten op achterstand door een doelpunt van Jason Lokilo. Niels Butter bracht de stand na negentien minuten weer in evenwicht, door een strafschop te benutten. Maar tien minuten voor tijd brak het verzet van OFC, invaller Tobias Lauritsen zette Sparta op 1-2. Niet veel later bepaalde de Noor de uitslag op 1-3.

PEC Zwolle heeft zich in Hardenberg ook geplaatst voor de tweede ronde. Tegen Tweede Divisionist HHC Hardenberg werd met 0-1 gewonnen. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel al na achttien minuten en werd gemaakt door de Griekse spits Apostolos Vellios. HHC speelde het laatste half uur met tien man, nadat Serginho Fatima van het veld was gestuurd met twee gele kaarten.

Alle uitslagen TOTO KNVB Beker 20 oktober:

Sportlust '46 - FC Utrecht 0-3
VV Dongen - VVV-Venlo 1-2
Katwijk - DVS '33 2-1
OFC Oostzaan - Sparta Rotterdam 1-3
RKAV Volendam - Quick Den Haag 2-4
RKVV DEM - Blauw Geel 1-4
HHC Hardenberg - PEC Zwolle 0-1