<
>

Bart Vriends in 'Mirror Talk' over Podcast, Common Goal en toekomst

In een gloednieuwe aflevering van 'Mirror Talk' gaat Kenneth Perez in gesprek met Sparta-verdediger Bart Vriends. Hij is inmiddels niet meer weg te denken uit het centrum van de Rotterdamse club en heeft een belangrijke rol in de goede seizoensstart.

Vriends gaat onder meer in op de Cor Potcast, de liefdadigheidsorganisatie Common Goal en zijn toekomst als voetballer.

Podcast
Samen met Thomas Verhaar en Maarten de Fockert neemt Vriends De Cor Potcast op. Een goed beluisterde podcast die wordt beschreven als een digitale kleedkamer. Er zitten ook gevaren aan zo'n podcast, want als het even minder gaat in het veld kijken de mensen soms snel naar wat hij buiten het veld doet. "Het ligt altijd op de loer, maar dat vind ik de meest flauwe reactie die je kunt krijgen en ik moet zeggen dat het heel beperkt blijft. Ik snap het, mensen zien me alleen als voetballer, maar wat ik in al die uren daarnaast doe zien ze niet. Als ik iets in de media doe ben ik zichtbaar, maar als ik heel de dag met een zak chips in de bank lig zullen ze niet klagen."

Common Goal
Vriends heeft zich aangesloten bij de liefdadigheidsorganisatie Common Goal. Daarmee staat hij in een rijtje met Paulo Dybala, Juan Mata en Serge Gnabry. "Het is een organisatie die voetballers en trainers over de hele wereld verbindt die hebben besloten om één procent van hun jaarinkomsten af te staan aan de organisatie Common Goal, die allerlei projecten steunt over de hele wereld. Ik vond het mooi om deel uit te maken van zo'n beweging. Ook in de hoop dat het een beetje zou gaan besmetten hier en daar, want in het voetbal is er megaveel geld, super veel aandacht en gasten hebben het over het algemeen goed voor elkaar."

Toekomst
De verdediger van Sparta stak het niet onder stoelen of banken dat hij een avontuur aan wilde gaan. Dat kwam er echter niet van afgelopen zomer. "Nee, ik stond met één been in Sydney en dat zou in m'n hele plaatje wel passen. Ik was boos dat ze niet doorpakten. We wilden het allebei, maar kwamen er niet uit. Ik was daar wel teleurgesteld over. Toen heb ik toch met m'n volle verstand gekozen om Sparta niet zomaar te laten varen, want ik heb het hier goed en ik heb er veel aan." De 31-jarige Vriends denkt voorlopig nog niet aan stoppen, al is dat ook weleens anders. "Soms denk ik: ik ben er over twee jaar wel klaar mee. Maar nu denk ik: ik ga het zolang mogelijk uitzingen. Zolang ik nog waarde voor een team heb, want dit leven is me heel veel waard en dat begin ik steeds meer te beseffen, eindelijk."