<
>

Buijs over ontslag: "Zag het al vanaf het begin van het seizoen aankomen"

Danny Buijs heeft voor het eerst gereageerd op zijn ontslag bij KV Mechelen. De 40-jarige trainer werd afgelopen maandag na een reeks slechte resultaten ontslagen bij de Belgische club. Mechelen staat momenteel teleurstellend dertiende in de Jupiler Pro League.

"Ik ben natuurlijk teleurgesteld", vertelt de voormalig trainer van FC Groningen in ESPN Vandaag. "Maar je weet ook dat dit erbij hoort. Het klinkt misschien een beetje gek, maar eigenlijk zag ik het al vanaf het begin van het seizoen aankomen." Dat heeft volgens Buijs te maken met de nieuwe competitieopzet, dit seizoen degraderen er drie clubs rechtstreeks uit de competitie.

Boeiende club
De oud-speler van onder andere Feyenoord en ADO Den Haag heeft zeker geen spijt van zijn keuze voor de club. "Het is een hele boeiende club om voor te werken. Daar blijf ik bij, ook nu ik ontslagen ben. KV Mechelen heeft een geweldige achterban, zeker bij thuiswedstrijden."

Het was voor Buijs zijn tweede klus als hoofdtrainer in het betaalde voetbal. Tussen 2018 en afgelopen zomer was de oud-speler van onder andere Feyenoord en ADO Den Haag coach van FC Groningen.