<
>

LIVE: Ajax jaagt op Napoli na rake strafschop Bergwijn

Pro Shots

83' Bergwijn mag aanleggen vanaf elf met en schiet koelbloedig raak. Ajax komt terug tot 3-2 en houdt hoop op een punt.

62' Napoli loopt weer uit na een rake strafschop van Chvitsja Kvaratschelia. De Italianen kregen een penalty nadat Jurriën Timber de bal van dichtbij tegen zijn hand geschoten kreeg.

49' Davy Klaassen brengt Ajax nog geen vijf minuten na rust op 2-1 tegen Napoli. De middenvelder, die in de basis begon vanwege de afwezigheid van Dusan Tadic, kopt Ajax zo terug in de wedstrijd.

45' Ajax heeft een slechte eerste helft achter de rug in Napels. Na zestien minuten keken de Amsterdammers al tegen een 2-0 achterstand aan na goals van Hirving Lozano en Giacomo Raspadori. De Nederlandse club kwam nog nooit zo snel op een 2-0 achterstand in de Champions League. Er staat de ploeg van Alfred Schreuder dus een hels karwei te wachten in de tweede helft.

16' Giacomo Raspadori haalt hard uit en laat Remko Pasveer kansloos. Hij zet de Italianen op een 2-0 voorsprong.

10' De Amsterdammers herpakken zich snel en dringen aan bij Napoli. Dat leidt vijf minuten later tot twee goede kansen. Een inzet van Steven Bergwijn wordt gekeerd door doelman Alex Meret en even later schiet Steven Berghuis rakelings naast.

4' Na vier minuten moet Remko Pasveer de bal al uit het doel halen na een prachtige aanval van Napoli die werd binnengekopt door oud-PSV'er Hirving Lozano.