<
>

AZ voorlopig zonder Vanheusden

AZ moet het voorlopig zonder pechvogel Zinho Vanheusden doen. De Belg heeft een vervelende blessurehistorie en daar is zondag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht een breuk in zijn voet bijgekomen. En dat op een moment waarop de 23-jarige huurling net meer speelminuten zou gaan krijgen.

Pascal Jansen gaf tekst en uitleg bij de persconferentie voorafgaande aan Apollon Limassol: "Al vrij snel na zijn invalbeurt gebeurde het. Toen heeft hij nog twintig minuten met de breuk doorgevoetbald. De volgende dag was de voet ontploft. Er zat enorm veel zwelling in. Het is te triest voor woorden, want ik heb Zinho leren kennen als een modelprof. Een supergast, die alles over heeft voor zijn sport, maar nu zal hij toch weer geduld moeten hebben", zegt de hoofdtrainer van AZ tijdens de persconferentie voorafgaande aan de uitwedstrijd tegen Apollon Limassol.

"Op dit moment is hij vrij emotioneel. Ik had hem aan de lijn en hij was gebroken. Vooral ook omdat hij zo goed bezig was en wij secuur gewerkt hebben om hem op een bepaald niveau terug te krijgen, dus alles verliep volgens plan. En als dan met zo'n moment alles in duigen valt, dan is dat een emotioneel moment voor hem", zegt Jansen over pechvogel Vanheusden.

Naast Vanheusden mist AZ ook Hakon Evjen, Vangelis Pavlidis en Bruno Martins Indi in de vierde Conference League-wedstrijd tegen Apollon Limassol.

Apollon Limassol - AZ is donderdavond LIVE te zien vanaf 18.45 uur op ESPN