<
>

Frimpong belangrijk voor Leverkusen, Bayern verspeelt voorsprong

ANP

In Duitsland hebben de Nederlanders weer van zich laten horen. Terwijl Jeremie Frimpong met twee goals belangrijk was in de 4-0 overwinning op Schalke 04, verspeelde Bayern München met Matthijs de Ligt in de basis een 2-0 voorsprong tegen Borussia Dortmund.

Frimpong grote man bij winnend Leverkusen
Frimpong was vanmiddag van grote waarde voor zijn club Bayer Leverkusen, waar ook Mitchel Bakker in de basis stond, in de wedstrijd tegen Schalke 04. De vleugelverdediger scoorde twee keer in de met 4-0 gewonnen wedstrijd. Het betekende de eerste overwinning onder nieuwe coach Xabi Alonso, waardoor Leverkusen voorzichtig omhoog mag kijken. De club van Frimpong, die voor deze speelronde een na laatste stond, klimt door de overwinning naar plek 14.

Bayern verspeelt voorsprong tegen Dortmund
In de Duitse topper heeft Bayern München, met Matthijs de Ligt in de basis, een 2-0 voorsprong weggegeven tegen Borussia Dortmund. Der Rekordmeister kwam door Leon Goretzka en Leroy Sane op een 2-0 voorsprong, waarna Matthijs de Ligt eraf werd gehaald voor Noussair Mazraoui. Bayern ging wat minder spelen en kreeg een kwartier voor rust de aansluitingstreffer om de oren en in de allerlaatste seconde van de wedstrijd maakte spits Anthony Modeste de gelijkmaker voor Dortmund, waar Donyell Malen 70 minuten meedeed.

Flemming schiet Millwall met dubbelslag langs Middlesbrough
Zian Flemming heeft op het tweede niveau van Engeland zijn club Millwall met twee goals langs Middlesbrough geschoten. Daarmee maakte Flemming zijn derde en vierde van het seizoen. Zijn club Millwall staat momenteel 13e in de Engelse Championship.