<
>

Beerensteyn verlaat trainingskamp Oranjevrouwen

ANP

Lineth Beerensteyn heeft het trainingskamp van de Oranjevrouwen verlaten. Privéomstandigheden hebben Beerensteyn doen besluiten om vroegtijdig huiswaarts te keren.

Volgens een woordvoerder van de KNVB is er geen vervanger voor de 85-voudig international opgeroepen door bondscoach Andries Jonker. De exacte reden voor de afwezigheid is niet bekend. Beerensteyn is al de vijfde ervaren kracht die afwezig is bij de Leeuwinnen. Eerder meldde Vivianne Miedema zich al af wegens ziekte. Stefanie van der Gragt, Lieke Martens en Dominique Janssen krijgen rust voor de komende wedstrijd.

De Oranjevrouwen spelen, in aanloop naar het WK van volgend jaar in Australië en Nieuw-Zeeland, dinsdagavond een oefenwedstrijd in Den Haag tegen Noorwegen. Daarnaast spelen de Oranjevrouwen vrijdag twee trainingswedstrijden van 45 minuten tegen de vrouwen van ADO Den Haag en Feyenoord. Deze wedstrijden zullen gespeeld worden op de KNVB Campus om 17:00 uur. Aanvankelijk zou er ook nog geoefend worden tegen Gambia. Die wedstrijd kwam echter op losse schroeven te staan doordat de spelers van Gambia hun visum niet op tijd rond kregen.

De wedstrijd Nederland-Noorwegen is dinsdag 11 oktober vanaf 20:00 uur te zien op ESPN. Vanaf 19:30 is de voorbeschouwing te zien.