<
>

RB Leipzig en RB Salzburg pakken noodzakelijke overwinningen

ANP

Na twee gelijke spelen heeft RB Salzburg de eerste overwinning in de groepsfase van de Champions League binnen. De club won met 1-0 van Dinamo Zagreb. Door een rake strafschop van Okafor is de eerste winst binnen en zijn de Oostenrijkers dus nog ongeslagen in het miljardenbal. En ook de Duitse ploeg van de bekende drankjes heeft gewonnen: RB Leipzig was met 3-1 te sterk voor Celtic.

Door de drie punten voor RB Salzburg wordt de druk voor Chelsea en AC Milan opgevoerd. Kansen waren er niet veel in de wedstrijd tussen RB Salzburg en Dinamo Zagreb. Na rust namen de Oostenrijkers meer de overhand en dat veroorzaakte uiteindelijk een strafschop.

RB Leipzig - Celtic
Janis Blaswich – voormalig doelman van Heracles Almelo – maakte zijn debuut bij de Duitse Bundesliga-club. De doelman kwam in het veld omdat eerste doelman Péter Gulácsi geblesseerd raakte aan zijn knie. Nkunku maakte op schitterende wijze de 1-0 waarna Jota de Schotten nog wel op gelijke hoogte bracht. André Silva zorgde door middel van twee doelpunten ervoor dat RB Leipzig nog uitzicht heeft op overwintering.