<
>

Schreuder: "Duel met Go Ahead heeft niets met wedstrijd tegen Napoli te maken"

Ajax-trainer Alfred Schreuder verwacht een mooi voetbalgevecht tegen Napoli. Dat vertelde hij tijdens de persconferentie als voorbeschouwing op de wedstrijd van dinsdag.

"Het is een elftal dat aanvallend speelt, en veel risico durft te nemen", analyseert Schreuder. "Ze zetten snel druk en hebben veel lopende mensen, het is een geweldige tegenstander. Maar dat wil niet zeggen dat ze geen zwakke punten hebben, daar moeten we mee aan de slag."

Volgens de trainer speelt de huidige vorm van zijn ploeg geen rol in de voorbereiding op de Champions League-wedstrijd, de Amsterdammers verloren de laatste Eredivisiewedstrijd voor de interlandbreak met 2-1 van AZ, en speelden afgelopen zaterdag met 1-1 gelijk tegen Go Ahead Eagles. "Maar dat heeft niks met de komende wedstrijd te maken. We trainen niet anders dan anders."

Familie Berghuis

Ook Steven Berghuis schoof aan tijdens de persconferentie. De middenvelder blikte nog even terug op de wedstrijd tegen Go Ahead, waar zijn vader en broer in de technische staf zitten. "Zij zijn natuurlijk blij. Mijn moeder zit ertussenin maar ik denk dat zij nu ook niet blij is, ze hoopte dat wij zouden winnen en dat Go Ahead de punten ergens anders zou pakken."