<
>

Toulouse wint stilgelegd duel na traangas-incident mede dankzij Nederlanders

Pro Shots

Stijn Spierings, Zakaria Aboukhlal en Branco van den Boomen hebben Toulouse aan een overwinning op Montpellier geholpen in de Ligue 1. Oud-AZ'ers Spierings en Aboukhlal waren trefzeker, Van den Boomen zorgde voor twee assists bij de 4-2-zege. De wedstrijd werd een kwartier stilgelegd doordat er traangas tegen supporters werd ingezet.

Toulouse kwam nog wel op een vroege achterstand, maar Spierings bracht de thuisploeg al snel op gelijke hoogte. Aboukhlal zorgde op aangeven van Van den Boomen voor de voorsprong, waarna de oud-speler van onder meer De Graafschap ook de aangever was bij de 3-1 van Fares Chaibi. Aboukhlal verzorgde het voorbereidende werk bij de vierde treffer van Toulouse vroeg in de tweede helft.

Hierna werd de wedstrijd stilgelegd. Na de hervatting, rond de 60e minuut, scoorde Montpellier nog. Ook Thijs Dallinga stond in de basis bij Toulouse, maar de spits kwam niet tot een doelpunt of assist. De club uit Zuid-Frankrijk staat na negen wedstrijden in de middenmoot van de Franse competitie.