<
>

PSV en ADO in evenwicht na spookdoelpunt, Ajax boekt monsterzege

Net zoals alle andere betaald voetbalwedstrijden begon PSV - ADO Den Haag ook met een minuut stilte, na de stadionramp in Indonesie. Na die minuut stilte begon een rommelige wedstrijden met veel fouten over en weer, waardoor er kansen voor beide ploegen ontstonden. Daarbij bleef tot aan de rust wel de 0 aan beide kanten van het bord staan.

Hoewel het tussen de speelsters een sportieve wedstrijd was op de Herdgang, was het in de rust van de wedstrijd tussen beide kampen alsnog hommeles. Rick de Rooij en de keeperstrainer van ADO Pasquinel te Pas kregen het met elkaar aan de stok. Leonne Stentler, analist en commentator tijdens de wedstrijd, had wel een vermoede waarom de coach van PSV zo reageerde op Te Pas. "De ADO-bank schreeuwt al de hele wedstrijd richting de PSV-speelsters. Ik kan wel begrijpen dat als het persoonlijk wordt, je als coach je speelsters in bescherming neemt. Maar dit hoort niet op een voetbalveld vind ik."

Spookdoelpunt

In de tweede helft was het niveau niet veel beter. Het niveau van de wedstrijd werd er ook niet veel beter op toen uit een corner ADO-keeper Barbara Lorsheyd de bal probeerde te vangen, maar los liet tegen de rug van verdediger Kayra Nelemans. De bal belandde zo op de grond, waarna de grensrechter de twijfelachtige beslissing nam om een doelpunt te geven; in de herhaling lijkt de bal niet in zijn geheel over de lijn te zijn.

Het leek een wake up call te zijn voor ADO, dat daarna een goede kans kreeg op de gelijkmaker en paar minuten later zelfs gelijk maakte. Jaimy Ravensbergen maakte door goed werk van Liz Rijsbergen en Vanessa Susanna haar vierde van het seizoen. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel, wat voor beide ploegen het eerste puntverlies betekende.

Monsterzege Ajax

Tegelijkertijd speelde Ajax thuis tegen sc Heerenveen. Van een wedstrijd was alleen geen sprake, want Ajax denderde over de ploeg van Hans Schrijver heen. Bij rust stond het nog 3-0, maar na 90 minuten stond er een monsterscore van maar liefst 7-0 op het bord. Tiny Hoekstra werd de vrouw van de wedstrijd door drie maal te scoren. Ook Sherida Spitse, Victoria Pelova, Nikita Tromp en Romee Leuchter kwamen op het scoreformulier.