<
>

Galaxy zeker van play-offs na gelijkspel

In de Amerikaanse MLS heeft LA Galaxy zich voor het eerst sinds 2019 weer geplaatst voor de play-offs. Een 1-1 gelijkspel tegen Real Salt Lake was voldoende voor de ploeg om zich te plaatsen.

Tegen Real Salt Lake, dat nog volop in de race is voor een plek in de play-offs, kreeg Galaxy te maken met een voor de ploeg bekend probleem: het missen van strafschoppen. De van FC Barcelona overgekomen middenvelder Riqui Puig zag zijn penalty gepakt worden door doelman Zac MacMath.

Salt Lake kwam vervolgens op voorsprong toen Sergio Córdova knap raak kopte. Met die stand was Real Salt Lake dus zeker van de play-offs. Nu moet de ploeg nog volop aan de bak, want Galaxy maakte er nog 1-1 van.

In de 68ste minuut mocht Galaxy het weer proberen vanaf elf meter en dit keer ging oud-Bayern München speler Douglas Costa achter de bal staan. De Braziliaan faalde niet en schoot de 1-1 binnen voor de ploeg uit Los Angeles.

In blessuretijd kreeg Justen Glad nog een levensgrote kans. De verdediger kopte echter over. Voor LA Galaxy kunnen de play-offs dus beginnen. Het is de eerste keer dat de ploeg zich plaatst sinds 2019. Grote man dat seizoen was Zlatan Ibrahimović.

Real Salt Lake heeft nog een kans om zich te plaatsen. Het speelt volgende week tegen Portland.