<
>

Independiente wint Copa Sudamericana voor tweede keer in clubgeschiedenis

Independiente del Valle heeft zaterdag voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de Copa Sudamericana gewonnen. In de finale was Independiente del Valle met 2-0 te sterk voor het Braziliaanse São Paulo.

De Copa Sudamericana is de Zuid-Amerikaanse variant van de Europa League. Lautaro Díaz opende al in de 13e minuut de score op aangeven van Lorenzo Faravelli. Bij de tweede treffer waren de rollen omgedraaid en stelde Independiente de overwinning veilig. Diep in de blessuretijd pakte São Paulo nog twee rode kaarten na een opstootje.

Independiente speelt pas sinds 2009 in de hoogste Ecuadoriaanse divisie en verraste drie jaar geleden al met de winst van de Copa Sudamericana door met 3-1 van CA Colon uit Argentinië te winnen. De club heeft nu wederom een ticket voor het duel om de Supercup in Zuid-Amerika verdiend.

De tegenstander is de winnaar van de Copa Libertadores. Flamengo and Athletico Paranaense spelen 29 oktober tegen elkaar in een Braziliaans onderonsje. Dat duel is ook live te zien op ESPN.