<
>

Feyenoord aan kop, Fortuna Sittard pakt eerste punten

Feyenoord blijft winnen en is koploper van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Net als vorig weekend op bezoek bij Fortuna Sittard, ging het ook vrijdagavond in Rotterdam niet zonder slag of stoot: Telstar werd nipt met 2-1 verslagen.

Koploper
Zo wint Feyenoord de eerste drie wedstrijden in het tweede seizoen op het hoogste niveau. Sanne Koopman en Zoï van de Ven maakten de doelpunten voor Feyenoord. Anna van der Vlist maakte het namens Telstar nog even spannend, maar de ploeg ging met lege handen terug naar Velsen-Zuid.

Primeur
Er stonden vrijdagavond nog twee wedstrijden in de Azerion Vrouwen Eredivisie op het programma. Fortuna Sittard – een club met grootse plannen – heeft de eerste drie punten van het seizoen binnen. Op bezoek bij PEC Zwolle werd met 2-5 gewonnen. En er was nog een primeur voor de Limburgers: in de vorige twee duels wist de club niet tot scoren te komen, waardoor vandaag de eerste doelpunten in de Azerion Vrouwen Eredivisie voor de club op het scorebord terecht kwamen.

Na de 0-2 wisten de Zwollenaren nog wel terug te komen, maar daarna ging het hard: Moïsa van Koot, Feli Delacauw en Tessa Wullaert zorgden voor een vrij forse eerste Limburgse overwinning.

Excelsior
En ook Excelsior heeft de eerste punten van het seizoen binnen. In- en tegen Alkmaar werd met 1-3 gewonnen door de Kralingers. Nadat Femke Liefting van VV Alkmaar bij een 1-1 tussenstand een rode kaart kreeg, werd een eenvoudige avond voor de Rotterdammers. Kim Remijnse maakte een eigen doelpunt en Aisse Gumbs schoot de wedstrijd in het slot.

PSV - ADO Den Haag zie je zondagmiddag 12:15 uur LIVE op ESPN.