<
>

Feyenoord wacht vol speelschema: "Hebben brede selectie zeker nodig"

Het uitduel met N.E.C. is voor Feyenoord de eerste wedstrijd in een reeks van elf wedstrijden tot de start van het WK. Een bomvol schema dus. Trainer Arne Slot heeft een brede selectie tot zijn beschikking en acht zijn ploeg klaar voor deze serie.

Het liefst had Slot de nare smaak die hij overhield aan nederlaag tegen PSV direct weggespoeld, maar daar krijgt hij pas zondag de eerste gelegenheid voor. Op de persconferentie in aanloop naar het duel met de Nijmegenaren werd het duel in Eindhoven nog even aangehaald. "Elke corner tegen resulteerde in een grote kans voor PSV. Dat kan niet als je jezelf ook als titelkandidaat wil presenteren. Bovendien hebben we vooraf nog benoemd dat een van hun grote kwaliteiten is dat ze niet goed hoeven te zijn om wedstrijden te winnen. Wij moeten leren om die volwassenheid ook te krijgen", zei Slot.

"Ze hebben nog maar vijf tegengoals", merkte Slot over de komende tegenstander op. N.E.C. Daarmee heeft de ploeg van Rogier Meijer samen met Ajax, AZ en FC Twente de minst gepasseerde defensie van de Eredivisie."Het is een goed georganiseerde ploeg die zonder bal veel arbeid levert. Daarnaast hebben ze met onder meer Schöne, Tannane en Tavsan voldoende spelers die aan de bal heel gevaarlijk kunnen zijn."

Bomvolle serie tot WK
Feyenoord treedt na de uitwedstrijd tegen N.E.C. vier dagen later aan in Denemarken aan tegen FC Midtjylland. Het ritme van drie wedstrijden in de week zal tot het WK aanhouden. In totaal speelt Feyenoord nog elf wedstrijden tot de start van het WK. "Dat zal niet vaak eerder voorgekomen zijn. Gelukkig beschikken we over een brede selectie, want die zullen we zeker nodig hebben."