<
>

Doelen bij Ajax te laag: ''Fout bij terugplaatsen''

Ajax heeft de doelen een aantal centimeters omhoog moeten zetten voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd tegen Arsenal. Volgens de ontstemde coach van Arsenal Vrouwen Jonal Eidevall waren de goals zo’n tien centimeter te klein.

De UEFA heeft nog voor de wedstrijd de goals opgemeten en merkte ook op dat de doelen te laag waren. Ajax bevestigt aan ESPN dat de club de doelen omhoog heeft gezet voor het begin van de wedstrijd. Na afloop van de wedstrijd zei de Arsenal-coach hierover op de persconferentie: “We zijn bij een grote club als Ajax, maar wij moesten de doelen voor de wedstrijd opmeten en die waren tien centimeter te klein. Om eerlijk te zijn, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt."

Inmiddels heeft een woordvoerder van Ajax gereageerd: ''Er is dagelijks onderhoud aan de velden en voorafgaand aan dit duel is iets niet goed gegaan bij het terugplaatsen van de doelen op het hoofdveld. Na constatering door Arsenal en de UEFA is dit nog voor de aftrap hersteld. We betreuren dit uiteraard en gaan de procedure aanpassen om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen.''

Door een doelpunt van Vivianne Miedema verloor Ajax met 0-1 van Arsenal en gaan de Londenaren naar het hoofdtoernooi van de Champions League.