<
>

Yilmaz over roerige maanden in Sittard: "De geruchten zijn beschamend"

Hij was de meest verrassende transfer van afgelopen zomer, maar is inmiddels ook de meest besproken Eredivisiespeler: Burak Yilmaz. De start van het seizoen van Fortuna Sittard verliep allerzins rooskleurig en de kritiek op Yilmaz is niet mals: opstellingen, het ontslag van Sjors Ultee en winstpremies zouden allemaal van zijn hand komen. Yilmaz reageert bij ESPN: “Het is allemaal een leugen.”

Ontslag Ultee
Naar eigen zeggen had Yilmaz niets met het ontslag van Ultee te maken: “Dat is een beslissing die volledig door het clubbestuur genomen is. Ik ben hier maar een medewerker. Je hebt hier nog een voorzitter, een technisch directeur en een eigenaar: allemaal mensen die hierover gaan. Deze beslissing had niks met mij te maken en dit zijn dingen die gebeuren in het voetbal.”

Yilmaz vervolgt: “Ik heb nooit een opstelling gemaakt. Het feit dat mensen dit suggereren, heel beschamend. Het is ook respectloos richting de technische staf.” Hij baalt enorm van deze berichten: “Ik zou hier alles bepalen: ze hadden het zelfs over wedstrijdpremies. Heel, heel beschamend.”

'Leugens'
“Ik zou willen dat zulke verhalen er niet waren. Met honderd procent zekerheid kan ik zeggen dat deze verhalen uit de lucht gegrepen zijn”, aldus Yilmaz. “Ik kan onmogelijk op alles ‘dit is niet waar’ en ‘dat is niet waar’ antwoorden. Het is allemaal een leugen, ik ben enkel een speler van Fortuna Sittard.”

Donderdag zie je in ESPN Vandaag en op ESPN.nl het uitgebreide interview met Burak Yilmaz.
Fortuna Sittard - FC Volendam zie je zondagmiddag 12:15 uur LIVE op ESPN 2.