<
>

Spanje naar Final Four na late goal in Portugal

Soccrates Images

Spanje heeft zich als laatste geplaatst voor de Final Four van de Nations League, door een 1-0 overwinning in Portugal. In divisie B heeft Schotland promotie afgedwongen tegen Oekraïne, terwijl ook Servië volgend Nations League-seizoen in groep A speelt door een overwinning in Noorwegen.

Portugal 0 - 1 Spanje
Spanje speelt in de zomer van 2023 in de Final Four van de Nations League, door op de valreep te winnen van Portugal. In Braga, waar Portugal niet moest verliezen om buurland Spanje onder zich te houden, waren uitgespeelde kansen schaars. Kort na rust kreeg Cristiano Ronaldo nog de kans om zijn land op voorsprong te schieten, maar hij liet dat na. Spanje, dat met Pedri en Sergio Busquets op de bank begon, ging uiteindelijk toch met de winst ervandoor. Invaller Nico Williams wist met een knappe kopbal Alvaro Morata een niet te missen kans te geven, die hij ook benutte.

Oekraïne 0 - 0 Schotland
Oekraïne wist waar het aantoe was: winnen en promotie naar divisie A is een feit. Hoewel de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel eindigde, had Oekraïne zeker de kansen om op voorsprong te komen. De grote kansen werden niet benut en het geloof in een goede afloop nam meer en meer toe bij de Schotten, die door het gelijkspel volgend Nations League-seizoen in divisie A te bewonderen zijn.

Noorwegen 0 - 2 Servië
Servië heeft zich ten koste van Noorwegen verzekerd van promotie naar divisie A. In Noorwegen werd het 2-0 voor de bezoekers, die alleen baat hadden bij een overwinning tegen de ploeg van spits Erling Haaland. De Serviërs kwamen in de 42e minuut op voorsprong door een goal van Dusan Vlahovic en breidden die voorsprong uit in de tweede helft. Het was Dusan Tadic die Aleksandar Mitrović bediende, waarna de spits van Fulham wist te scoren.

Andere uitslagen laatste speelronde Nations League
Switzerland 2 - 1 Tsjechië
Ierland 3 - 2 Armenië
Albanië 1 - 1 IJsland
Zweden 1 - 1 Slovenië
Griekenland 3 - 1 Noord Ierland
Kosovo 5 - 1 Cyprus