<
>

Ajax lijdt 24,3 miljoen euro verlies

Pro Shots

Ajax heeft het seizoen 2021/'22 afgesloten met een verlies van 24,3 miljoen euro. De landskampioen presenteerde dinsdag de jaarcijfers.

Volgens de Amsterdamse club heeft de coronacrisis ook afgelopen seizoen een "forse impact" gehad op de financiële resultaten. Zo moesten de clubs uit het betaalde voetbal in de eerste seizoenshelft veel wedstrijden zonder publiek of met beperkte aantallen toeschouwers spelen. Ajax gaf vorig seizoen bovendien meer geld uit op de transfermarkt dan dat er binnen kwam en de club schikte met de familie Nouri over een vergoeding. Dat alles bij elkaar leidde tot een verlies van bijna 25 miljoen euro.

Ajax verwacht dit seizoen wel zwarte cijfers te schrijven, vooral dankzij financiële klappers afgelopen zomer op de transfermarkt. Zo gingen Antony en Lisandro Martínez voor gezamenlijk zo'n 160 miljoen euro naar Manchester United. Ook de transfers van Sébastien Haller, Nicolás Tagliafico en Perr Schuurs vallen in het boekjaar 2022-2023. Ajax krijgt daarnaast weer tientallen miljoenen binnen vanwege de deelname aan de Champions League.