<
>

Jong Oranje bijt zich stuk op Roemenië in doelpuntloos gelijkspel

Jong Oranje heeft de oefenwedstrijd tegen Roemenië niet weten te winnen. In Cluj-Napoca werd het 0-0, waardoor er geen goed vervolg werd gegeven aan de knappe 2-1 overwinning op België van vier dagen terug.

Bondscoach Erwin van de Looi begon tegen de Roemenen, net zoals in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen de Belgen van afgelopen vrijdag, in een 3-4-3 opstelling. In vergelijking tot de opstelling van vrijdag kon Van de Looi niet beschikken over Brian Brobbey en Ryan Gravenberch. De twee sloten aan bij de selectie van bondscoach Louis van Gaal en werden in de basisopstelling vervangen door Jurgen Ekkelenkamp en Elayis Tavşan.

Spaarzame mogelijkheden
Op een zeer lastig bespeelbaar veld in het Dr. Constantin Rădulescu stadion kwam de ploeg met aanvoerder Quinten Timber al na vijf minuten bijna op voorsprong, toen in eerste instantie Xavi Simons en daarna Joshua Zirkzee de bal net niet in het doel kregen. Het bleek, ondanks veel balbezit, een van de weinige kansen te zijn voor Jong Oranje in de eerste 40 minuten. Het duurde tot paar minuten voor rust dat een mogelijkheid zich weer aanbood voor Simons, die de bal vanaf het midden van het zestienmetergebied links van het doel schoot.

Ook in de tweede helft hield Roemenië het bij verdedigen en tegenhouden. Jong Oranje had het meeste balbezit, maar wist niet tot grote kansen te komen. Roemenië kreeg laat in de tweede helft nog wel de kans op de winnende, maar wist de enige kans die ze kregen niet te verzilveren. Zo bleef het een wedstrijd zonder vuurwerk, dat in een doelpuntloos gelijkspel eindigde.