<
>

Jong Oranje opnieuw met drie verdedigers, Tavsan en Zirkzee voorin

Pro Shots

Jong Oranje begint in de oefenwedstrijd tegen Roemenië onder 21 met Jurgen Ekkelenkamp op de plek van Ryan Gravenberch en Elayis Tavşan als rechtervleugelaanvaller. Joshua Zirkzee staat in de spits en vervangt Brian Brobbey, die net zoals Gravenberch aansloot bij de selectie van Louis van Gaal. De andere acht positief worden hetzelfde ingevuld als in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen de Belgen van afgelopen vrijdag.

Dat betekent dat Jong Oranje opnieuw met drie verdedigers, een viermans middenveld en drie aanvallers speelt. Daarin vormen Lutsharel Geertruida, Sepp van den Berg en Micky van de Ven opnieuw het centrale trio voor keeper Kjell Scherpen. Het middenveld wordt gevormd door Jeremie Frimpong, Quinten Timber, Ekkelenkamp, Mitchel Bakker, waarbij Frimpong en Bakker als 'wingbacks' fungeren.

Voorin heeft Van de Looi een plek over voor Tavsan, die op de plek staat waar Ekkelenkamp stond tegen de Belgen. Daarnaast staat Zirkzee op de plek van Brobbey en is Xavi Simons opnieuw van de partij vanaf de linkervleugel.

Jong Roemenië - Jong Oranje is vanaf 17:00 uur LIVE te zien op ESPN.