<
>

'Cocu in beeld bij Vitesse als nieuwe trainer'

Pro Shots

Phillip Cocu is kandidaat voor de trainerspost bij Vitesse, meldt De Gelderlander. De Arnhemse club voert gesprekken met de 101-voudig international, zo bevestigen bronnen aan de regionale krant. De ervaren coach moet bij de Eredivisionist de opvolger worden van Thomas Letsch, die is vertrokken naar VfL Bochum.

Met de 51-jarige Cocu mikt Vitesse op een trainer met status. Als voetballer kwam hij uit voor AZ, Vitesse, PSV en FC Barcelona. Cocu kwam tot 101 interlands en werd viermaal landskampioen met PSV.

Na zijn voetbalcarrière werd Cocu al snel trainer. Zo fungeerde hij van 2008 tot 2012 als assistent van bondscoach Bert van Marwijk bij Oranje. Als zelfstandig trainer ging Cocu aan de slag bij PSV. Hij vierde grote successen in Eindhoven. De voorbije jaren was Cocu als coach in het buitenland actief. Het avontuur bij Fenerbahçe liep op een teleurstelling uit. De trainer werd in Turkije in 2018 al na een paar maanden ontslagen. Ook bij Derby County maakte Cocu zijn klus niet af. Sinds zijn ontslag eind 2020 in Engeland is Cocu clubloos.

Met Cocu haalt Vitesse mogelijk een oud-speler terug als trainer. De geboren Eindhovenaar was als speler in Arnhem actief van 1990 tot 1995.