<
>

Streep door WK voor Bruno Martins Indi

ANP OLAF KRAAK

Bruno Martins Indi zal in november niet met het Nederlands elftal meereizen naar het WK in Qatar. De centrale verdediger van AZ moest Oranje afbellen nadat hij een blessure opliep in de wedstrijd tegen Ajax. Nu blijkt dat de 36-voudig international niet op tijd fit zal zijn voor het WK 2022.

Na afloop van de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen België in de Nations League verklaarde bondscoach Louis van Gaal waarom hij Tyrell Malacia op de plek van Nathan Aké liet spelen: "Omdat Martins Indi het niet gaat redden, dus dan moet ik andere opties bekijken die daar kunnen spelen." Op de vervolgvraag of er dus definitief een streep door de naam Martins Indi staat bevestigt Van Gaal nogmaals: "Martins Indi haalt het niet."

Martins Indi keerde onder Van Gaal eerder dit jaar nog terug na een afwezigheid van ruim vijf jaar bij het Nederlands elftal. In 2014 speelde de centrale verdediger onder dezelfde bondscoach zijn enige eindtoernooi. In Brazilië won Martins Indi destijds een bronzen medaille. Niet alleen voor de centrale verdediger zal het nieuws nu als een zware klap komen. Ook AZ, waar de 18-jarige Maxim Dekker zijn plek moet innemen, zal de klap moeten opvangen.