<
>

FC Twente en ADO Den Haag beleven makkelijke avond

De vrouwen van FC Twente en ADO Den Haag beleefden vrijdagavond een eenvoudige avond in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Zowel de Tukkers als ADO wonnen met 6-0. De regerend kampioen versloeg PEC Zwolle terwijl Excelsior door ADO Den Haag met diezelfde cijfers werd overklast.

Bij FC Twente waren het Fenna Kalma en Kayleigh van Dooren die zich lieten zien. Zij waren al heel snel allebei goed voor een doelpunt en een assist. Ook de 3-0 werd door Van Dooren gemaakt, terwijl Kalma de vierde treffer op haar rekening nam. De laatste twee doelpunten werden door Renate Jansen en Marit Auée binnen gewerkt.

Hoekschoppen
Het verhaal van de wedstrijd bij Excelsior – ADO Den Daag is op te tekenen in één woord: hoekschoppen. Maar liefst vier van de zes doelpunten kwamen via een hoekschop tot stand. Het is dus duidelijk waar de Rotterdammers extra op gaan trainen aankomende week.

Gelijkspel
Ook sc Heerenveen - VV Alkmaar stond vrijdagavond op het programma: dit duel eindigde in een 2-2 gelijkspel waardoor het eerste punt voor allebei de ploegen binnen is.

Zondagmiddag 12:15 uur zie je Fortuna Sittard - Feyenoord in de Azerion Vrouwen Eredivisie LIVE op ESPN.