<
>

Brobbey uitblinker bij Jong Oranje en kan uitkijken naar het grote Oranje

Brian Brobbey heeft een uitstekende dag: nadat hij is opgeroepen door Louis van Gaal voor het grote Oranje, laat hij zich ook nog bij de selectie van Erwin van de Looi zien. Al in de eerste helft was Brobbey tweemaal trefzeker. Bij het eerste doelpunt creëerde de spits helemaal zelf de kans om tot scoren te komen en bij de 0-2 kopt hij binnen na een uitstekende aanval van Jong Oranje.

Bovenhand
Jong Oranje had in de eerste driekwartier de bovenhand in Leuven. Het krachtsverschil tussen de talenten van Oranje en die van de zuiderburen was groot. Na rust werd het niveau van de wedstrijd minder. Er vonden ook veel wisselingen plaats, waardoor het af en toe wat rommelig van allebei de kanten oogde.

Louis van Gaal zal tevreden zijn met dit optreden van Brobbey: door blessures bij Memphis Depay. Teun Koopmeiners en Frenkie de Jong haalt de bondscoach de spits en Ryan Gravenberch van Jong Oranje naar het Nederlands Elftal. Zondag wacht de wedstrijd in de Nations League in de Johan Cruijff Arena, ook tegen België.

Slechte tweede helft
Het vrijblijvend ogende spel van Jong Oranje kon een tegendoelpunt niet voorkomen: Olivier Deman kon makkelijk de 1-2 binnentikken. Gelukkig voor Jong Oranje bleef het wel bij de aansluitingstreffer. Het contrast met de sterke eerste helft werd met de minuut groter. Al met al boekt Jong Oranje wel een overwinning, maar zijn er voldoende zaken om te verbeteren.