<
>

Paul Pogba door eigen broer verdacht van hekserij

ANP

De strijd tussen voetbalbroers Paul en Mathias Pogba, die vorige week werd opgepakt voor vermeende afpersing, neemt bizarre wendingen aan. Mathias Pogba, die in het seizoen 2016/17 nog voor Sparta Rotterdam speelde, verdenkt broer Paul van het uitspreken van 'kwade spreuken' op teamgenoten. Daarnaast zou de Juventus-ster banden met de onderwereld hebben. Er zouden al meerdere 'slachtoffers zijn gevallen' door de connecties die Paul Pogba met de onderwereld heeft.

Afpersing

Vorige week werd al bekend dat Mathias Pogba opgepakt werd wegens een afpersingszaak tegen zijn eigen broer. Mathias maakte op zijn Tiktok-account bekend met onthullingen te komen over Paul. Samen met vier andere personen werd hij opgepakt omdat er aanwijzingen waren dat deze personen Paul voor miljoenen wilden afpersen. Vandaag klapte Mathias, na een week lang hechtenis, via zijn twitter-account uit de school. Op zijn eigen account beschuldigt hij zijn broer onder andere van hekserijpraktijken.

Hekserij en onderwereld

Paul Pogba zou namelijk een trouwe volgeling zijn van de waarzegger Marabout Ibrahim. Hij zou zeer bekwaam zijn geworden in hekserij en zou Kylian Mbappé middels kwade spreuken onderuit hebben willen halen. Dat is nog niet alles. Paul zou door connecties met de onderwereld al meerdere slachtoffers hebben gemaakt.

Op zijn Twitter-account weidt Mathias hier verder over uit. 'Als het bij vriendschap bleef, was het prima. Het probleem is dat hij zijn connecties gebruikt om zichzelf op straat te beschermen, zaken met ze doet en zorgt voor bloedvergieten uit zijn naam. Ik was daar niet van op de hoogte, totdat hij zijn handlangers verraadde en vluchtte zonder iets te zeggen. Hij liet mijn moeder en mij over aan ons lot, waardoor zijn familie en geliefden een doelwit werden van deze bandieten. Enkele bekenden zijn al aangevallen en neergeschoten door hem. Dat wij niet naar de politie stapten, was uit angst voor vergelding. We hadden geen middelen om onszelf te verdedigen.'

Chantage

In maart publiceerde het Franse Le monde al dat Paul Pogba op straat werd bedreigd door twee mannen. Zij zouden dertien miljoen euro geëist hebben. Drie miljoen moest contant worden betaald. Pogba kwam weg met een belofte dat hij zou betalen. Uiteindelijk betaalde hij 100.000 euro en stapte hij toch naar de politie.

Paul Pogba keerde deze zomer na zes seizoenen terug bij Juventus. De middenvelder kwam transfervrij over van Manchester United, de ploeg waar hij in 2016 juist voor 110 miljoen naar toe ging. Mathias Pogba vertrok in 2017 bij Sparta. Hierna kwam hij achtereenvolgens uit voor Tours, Ciudad Real, Lorca, Racing Murcia, het Sloveense Tabor Sezana en het Franse Belfort. Bij die club werd in april zijn contract ontbonden.