<
>

Delano van Crooij bij Sparta herenigd met broer Vito

Delano (l) en Vito (r) van Crooij in hun gezamenlijke tijd bij VVV-Venlo. Pro Shots / Stanley Gontha

Sparta Rotterdam heeft zich versterkt met Delano van Crooij. De doelman was transfervrij nadat zijn contract deze zomer afliep bij VVV-Venlo. Hij wordt in Rotterdam herenigd met zijn broer Vito. De twee speelden eerder samen bij VVV-Venlo. Van Crooij heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend op Het Kasteel.

Op deze manier heeft Sparta het tijdelijke keepersprobleem opgelost, want keepers Nick Olij en Tim Koremans zijn geblesseerd. Technisch directeur Gerard Nijkamp is dan ook tevreden over het aantrekken van Van Crooij. "In Delano viel ons oog op een transfervrije keeper die ik nog ken van m’n tijd bij PEC Zwolle en waar Maurice Steijn en Hans de Koning fijn mee gewerkt hebben bij VVV-Venlo. Hij maakte een goede indruk op zijn eerste dagen hier en we zijn blij hem aan de selectie toe te kunnen voegen", vertelt Nijkamp op de clubwebsite.

Van Crooij heeft al ervaring opgedaan in de Eredivisie. Zo stond hij voor VVV-Venlo tien keer onder de lat op het hoogste niveau. De laatste wedstrijd die hij keepte in de Eredivisie was op 16 maart 2021 toen VVV met 0-4 verloor van FC Emmen.