<
>

De Jong over roerige zomer in Barcelona: "Soms heeft het gebotst"

Frenkie de Jong beleefde een krankzinnige transferzomer waarin hij uiteindelijk wel kreeg wat hij voor ogen had: hij bleef aan in Barcelona. Tijdens de interlandperiode met het Nederlands Elftal blikt de 25-jarige middenvelder terug op de hectische maanden: “De club had soms zijn eigen ideeën over bepaalde zaken en ik ook.”

Transferperiode
Barcelona was miljoenenaankoop De Jong in de zomer liever kwijt dan rijk. Een eventuele verkoop van de topmiddenvelder zou de nodige mogelijkheden bieden op het financiële vlak bij de Catalanen. De Jong: “Gelukkig had ik zelf altijd wel voor ogen wat ik wilde. Doordat ik dat vroeg wist kon ik rustig blijven. Ik wilde gewoon bij Barcelona blijven.”

Ondanks maandenlang gesteggel en een onophoudend aantal geruchten is De Jong niet van de leg geraakt: “Soms heeft het gebotst, maar in principe is het altijd prima gegaan.”

Polen
De Jong ziet donderdag zijn Barcelona-collega Lewandowski terug op het veld. Hij heeft geen extra tips gegeven aan de Oranje-selectie: “We moeten gewoon proberen om hem zo min mogelijk aan de bal op gevaarlijke posities laten komen.” Tot slot geeft De Jong aan dat er nog veel verbeteringen mogelijk zijn: “We kunnen nog echt een hoger niveau halen. Toch zijn er wel een aantal wedstrijden geweest waarin we een hoog niveau gehaald hebben.”

ESPN Vandaag met een voor- en nabeschouwing met Hans Kraaij jr. zie je donderdagavond om 19:30 & 23:00 uur LIVE op ESPN. In de late editie zie je ook een samenvatting van Polen - Nederland.